„  Copiii de astăzi nu mai au copilărie. Trăiesc într-o lume virtuală, dominată de monştrii imaginari, filme de groază, muzică din două-trei acorduri, care nu reuşeşte să atingă nici o coardă a sufletului. Ei poartă cercei sfredeliţi şi împlântaţi în cele mai ciudate părţi ale corpului.

Este de datoria noastră să le povestim că se poate si altfel, că există şi un alt mod de a-ţi trăi copilăria, mai puţin confortabil şi automatizat, ce-i drept, dar mai aproape de Dumnezeu. Este de datoria noastră să le spunem poveşti, să le aşezăm cartea în mână şi să-i îndemnăm să citească, să le vorbim despre frumos şi bine, despre păsări şi fluturi, despre un sătuc uitat pe dealurile de acasă.

Si dacă nu putem sau nu ştim, este de datoria noastră de a-i duce şi de a retrăi alături de ei magia basmului la un magistral spectacol-poveste, aşa cum a fost cel realizat cu dragoste şi pasiune de Adrian Munteanu.

Cei care n-au fost acolo, în sălile puse la dispoziţie prin bunăvoinţa sau strădania unor oameni de bine, îndrăgostiţi şi ei de propria lor copilărie, au pierdut. Au pierdut un crâmpei din propria lor poveste, din propria lor copilărie. Au ratat povestea berzei ce a îndrăznit să înfrunte viscolul, a lupului mincinos, a şoricelului poznaş ce a pornit în expediţie prin ogradă, a balonului fermecat ce credea că poate zbura până la soare şi a multor altor întămplări cu tâlc, cu vers şi rimă, cu dragoste şi poezie, cu zâmbet de om bun şi lucire de înţelepciune la colţul ochilor.

Au fost şi porţi care nu au vrut să se deschidă poveştilor minunate ale lui Adrian. Poate pentru că paznicii porţilor nu mai erau de mult copii. Erau nişte maturi, îmbufnaţi, serioşi, preocupaţi de probleme „ adevărate ”, mult prea importante şi prea interesante, ca să mai aibă timp pentru lumea copilăriei.

Noroc că Adrian a găsit cheia care să îi transpună pe toti în spaţiul în care răutatea nu există , singura în care mai putem spera că vom rămâne buni şi plini de sensibilitate. Măcar până la sfârşitul sfârşiturilor.

Sebastian Stoica – revista  „ Atheneum „ VANCOUVER