2

PAINGUL ORB
așa se numește cartea mea care va apare în curând. Despre mine și PAINGUL ORB vă voi vorbi în mai multe episoade

2. „Scriu un sonet, deplină amăgire”

Schimbarea târzie în viața mea a început cu o idee încolțită într-o seară de toamnă. Nu putea veni altcândva, e anotimpul care se potrivește cu mine. Poate îmi mai trecuse pe la tâmple și altă dată, dar nu se fixa, părea ceva inabordabil, o fantasmă a cuiva care se credea buricul pământului. Așa cum apărea, se desfăcea rapid în particule ce se pierdeau în vălmășagul clipelor.

Dar în acea după-amiază de toamnă, pe la 50 de ani, ideea a rezistat. Se copsese probabil. Experiențele trecutului, tot ce reușisem să încropesc între atâția alții, conturau un profil din care se puteau aduna mai mult decât umbre fără trup.

Atunci mi-am spus că TREBUIE SĂ SCRIU. Acesta e semnul care rămâne. Și a început sarabanda cărților. După trei cărți pentru copii, cărțile pentru „adulți”, în fiecare an câte una, șapte volume de sonete, în tot atâția ani. Adică ceea ce am sesizat că se potrivește cel mai bine cu structura mea interioară. Apoi o antologie a lor, intrarea în Uniunea Scriitorilor, un premiu al uniunii pentru una dintre cărțile mele și Premiul European NUX la Târgul Internațional de Carte de la Milano, acolo unde am fost singurul poet din lume chemat și premiat.

Prea repede totul, într-un iureș furibund? Sau prea târziu?

Aveam să mai gândesc la toate acestea.

Vom continua

Dar aveți răbdare, vine cartea cea mai tare!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA